Τηλέφωνο 6944431271   info@taxi-katakolo.gr

Παραλία Αγίου Ανδρέα-Μπούκα

Η παραλία του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στον όρμο Τηγάνι και απέχει 12 χλμ. περίπου από τον Πύργο. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί τμήμα του ανοιχτού όρμου, μήκους 5,1 χλμ.. Το μήκος της παραλίας είναι 60 μ., το μέσο πλάτος 15 μ. και με προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο και βότσαλο, ενώ κατά τόπους παρατηρούνται βράχια. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης τοιχίου στο νότιο τμήμα της. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως φαιοφύκη, χλωροφύκη και ροδοφύκη, που είναι προσκολλημένα στα βραχώδη τμήματα της ακτής. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι βαθιά και η κλίση του πυθμένα απότομη (σε απόσταση 40 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και καλάθια απορριμμάτων. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 300 άτομα.

Παραλία Μπούκα

Μια από τις πιο “ζωντανές” αλλα ταυτόχρονα “παρθένες” παραλίες της δυτικής όχθης. Η παραλία της Μπούκας ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Κορακοχωρίου. Στην περιοχή έχει στηθεί ένας ολόκληρος οικισμός που ″ ζωντανεύει ″ κάθε καλοκαίρι από τους κατοίκους του χωριού. Τα μαγαζιά, αν και λίγα , έχουν τα πάντα , ενώ η ξανθιά αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά αποτελούν τα συστατικά για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή έξοδο. Καλύτερες ώρες για την παράλια της Μπούκας οι πρωινές και οι μεσημεριανές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo-bottom
telephone 6944431271
mail info@taxi-katakolo.gr
location Άγιος Ιωάννης
Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

map
map facebook youtube twitter