Τηλέφωνο 6944431271   info@taxi-katakolo.gr

Παραλία Κουρούτας

Η παραλία Κουρούτα αποτελεί στον κόλπο του Χελωνίτη και αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί παράλιο τμήμα ενός μικρότερου ανοιχτού κόλπου, μήκους 16,5 χλμ. Η παραλία έχει μήκος 5400 μ., μέσο πλάτος 25 μ. και προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Η παράκτια ζώνη και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης μόνιμων κτισμάτων και τοιχίου στο όριό της. Στην ακτή υπάρχει σποραδική βλάστηση από αλμυρίκια, καλαμιώνες, καθώς παρατηρούνται αμμοθίνες και κρίνοι της θάλασσας. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει χλωροφύκη, ενώ εμφανίζονται διάσπαρτα κνιδόζωα (μέδουσες).

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 150 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους, κάδους και καλάθια απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην παραλίας, εγκατεστημένος κινητός χώρος για πρόχειρο φαγητό και εστιατόριο για την εξυπηρέτηση του κοινού και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων. Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (μηχανοκίνητα/κανό/ιστιοπλοΐα/ ποδήλατα). Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 7.000 άτομα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo-bottom
telephone 6944431271
mail info@taxi-katakolo.gr
location Άγιος Ιωάννης
Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

map
map facebook youtube twitter