Τηλέφωνο 6944431271   info@taxi-katakolo.gr

Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπία, ένα “ιερό” της Αρχαίας Ελλάδος στην Ήλιδα της Πελοποννήσου, είναι γνωστή για το γεγονός της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί κατά την κλασσική εποχή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν κάθε 4 χρόνια καθ΄ όλη τη διάρκεια της κλασσικής Αρχαιότητας, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως και τον 4ο π.Χ. αιώνα. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν  προς τιμήν του Δία.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Ολυμπία διακρίνεται ανάμεσα στα κυριότερα αρχαία ελληνικά “ιερά”.

Ο τόπος, γνωστός και ως Άλτις, αποτελείται από διάφορα, με μη καθορισμένη διάταξη κτίρια. Περικυκλωμένα εντός του τεμένους ( ιερό περίβολο ) είναι ο Ναός της Ήρας ( ή Ηραίον/Ηραίο ), ο Ναός του Δία, όπως επίσης και η περιοχή του βωμού όπου διεξάγονταν οι θυσίες.

Βόρεια του ιερού μπορεί κάποιος να βρει το Πρυτανείο και το Φιλιππείο καθώς και μια σειρά από δημόσια ταμεία που αντιπροσώπευαν διάφορες πόλεις-κράτη. Το Μητρώον βρίσκεται βόρεια των ταμείων, με την Στοά της Ηχού ανατολικά. Ο ιππόδρομος και το στάδιο βρίσκονταν ανατολικά της Echo Στοάς. Νότια του ιερού είναι η Νότια Στοά και το Βουλευτήριο, ενώ η Παλαίστρα, το εργαστήριο του Φειδία, το Γυμνάσιο και το Λεωνιδαίον βρίσκονται στα δυτικά.

Η Ολυμπία ήταν επίσης γνωστή για το γιγαντιαίο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, το οποίο βρισκόταν εκεί, σχεδιασμένο από το Φειδία. Το άγαλμα συμπεριλήφθηκε στα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου από τον Αντίπατρο της Σιδώνας. Αρκετά κοντά στο Ναό του Δία που μέσα του βρισκόταν το άγαλμα, βρέθηκε σε ανασκαφές το εργαστήριο του Φειδία τη δεκαετία του 1950. Στοιχεία που βρέθηκαν εκεί όπως τα εργαλεία του γλύπτη, επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη. Τα αρχαία ερείπια βρίσκονται βόρεια του Αλφειού ποταμού και νότια του Κρόνιου Λόφου ( αφιερωμένο  στην ελληνική θεότητα Κρόνο ). Ο Κλάδεος, παραπόταμος του Αλφειού ρέει στην γύρω περιοχή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo-bottom
telephone 6944431271
mail info@taxi-katakolo.gr
location Άγιος Ιωάννης
Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

map
map facebook youtube twitter